ua en ru

"Укрзалізниця" виключає подорожчання вартості проїзду у поїздах внутрішнього сполучення

"Укрзалізниця" виключає подорожчання вартості проїзду у поїздах внутрішнього сполучення Фото: попри складну економічну ситуацію ціни на проїзд залишаться незмінними

Попри складну економічну ситуацію ціни на проїзд залишаться незмінними

ПАТ "Укрзалізниця" не буде збільшувати вартість проїзду пасажирськими поїздами у внутрішньому сполученні. Про це йдеться у повідомленні прес-служби "Укрзалізниці".

Як зазначається, ціни залишаться незмінними попри складну економічну ситуацію в країні.

Водночас, відзначається, що залізниці України несуть значне фінансово-економічне навантаження, забезпечуючи пільгові перевезення 17 категорій соціально-незахищених груп населення.

"Тільки за 10 місяців поточного року залізницями України перевезено пільгових категорій громадян на суму 603,4 млн грн., а компенсовано лише 143,14 млн грн., або 23,7 % від суми наданих послуг. Це найгірший показник за останні 6 років. У тому числі, перевезено студентів та учнів на суму 156 млн грн., при компенсації Міністерством освіти і науки 10 %, перевезено дітей віком від 6 до 14 років на суму 51,5 млн грн., з яких не компенсовано за жодного", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, пільгові перевезення дітей здійснюються незважаючи на те, що з 2005 року компенсація витрат залізницям у Державному бюджеті не передбачалась взагалі. За останні 6 років їх перевезено на загальну суму 262 млн грн.

Окрім цього, відзначається и низький рівень компенсацій обласними державними адміністраціями. Зокрема, найгірший стан по Тернопільській ОДА - компенсовано 8,8 %, Вінницькій - 23 %, Житомирській - 27,8 % від фактично виконаних перевезень.

"Враховуючи вищезазначене, для забезпечення безпечного та якісного обслуговування пасажирів ПАТ "Укрзалізниця" пропонує врегулювати питання щодо відшкодування коштів за пільгові перевезення соціально незахищених категорій громадян в повному обсязі", - зазначають у прес-службі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Укрзалізниця" збільшила кількість додаткових рейсів цілорічних поїздів до 60.