ua en ru

"Укрзалізниця" в 2018 може переглянути вартість тарифів на пасажирські перевезення

"Укрзалізниця" в 2018 може переглянути вартість тарифів на пасажирські перевезення Фото: поїзд (УНІАН)

Однак до кінця 2017 року ніяких підвищень вартості пасажирських перевезень не буде, сказав Кравцов

ПАТ "Укрзалізниця" в 2018 році може переглянути вартість тарифів на пасажирські перевезення. Про це повідомив в. о. голови правління УЗ Євген Кравцов в інтерв'ю "Економічній правді".

"До кінця 2017 року ніяких підвищень вартості пасажирських квитків не буде. У 2018 році нам необхідно критично поглянути на цю проблему", - заявив голова УЗ.

Кравцов зазначив, що в УЗ є кілька категорій якості обслуговування.

"Високий рівень вимагає коштів, щоб окупати інвестиції в рухомий склад. У той же час у нас є соціальна функція при перевезенні соціальних категорій громадян", - сказав він.

До кінця 2017 року УЗ презентує ініціативу про виділення кількох класів поїздів, умовно їх розділили на три категорії: комфорт, стандарт та економ.

У ПАТ планують виділити поїзди, в яких можна забезпечити високий рівень сервісу.

"Це не соціально незахищені верстви населення, а люди, які свідомо купують найбільш якісні послуги, і готові за це платити. Чому ми штучно стримуємо рівень цін на ці перевезення, мені не зовсім зрозуміло", - підкреслив Кравцов.

У той же час він зазначив, що існують соціальні перевезення, для яких залишать категорії стандарт та економ.

Нагадаємо, 31 жовтня 2017 року набрав чинності наказ Міністерства інфраструктури "Про внесення змін до коефіцієнтів, що застосовуються до збірника тарифів на перевезення вантажів у межах України та пов'язані з ним послуги". Цим наказом введено у дію індексація тарифів на 15%.