ua en ru

В "Укрзалізниці" заявляють про загрозу зриву продовження знижок на потяги до Європи

В "Укрзалізниці" заявляють про загрозу зриву продовження знижок на потяги до Європи Фото: "Укрзалізниця" (РБК-Україна)

Ціни можуть вирости у 3-4 рази

В.о. голови правління "Укрзалізниці" Євген Кравцов звернувся до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з листом, в якому звинуватив Міністерство інфраструктури у можливому зриві продовження знижок на квитки в пасажирському сполученні з Європою. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Як чиновники воюють через знижки на пасажирські перевезення в Європу".

Так, повідомляється, що конфлікт між Мінінфраструктури та керівництвом УЗ зараз виник через продовження знижок на квитки на пасажирські потяги з України в Європу, що діють з 2012 року. Якщо до 10 грудня, коли вступить в силу новий розклад руху поїздів на 2017-2018 роки, Мінінфраструктури не видасть наказ про продовження знижок до тарифів на перевезення пасажирів в країни ЄС, це може привести до різкого зростання цін на квитки, впевнені в УЗ.

В "Укрзалізниці" заявляють про загрозу зриву продовження знижок на потяги до ЄвропиВ "Укрзалізниці" заявляють про загрозу зриву продовження знижок на потяги до ЄвропиВ "Укрзалізниці" заявляють про загрозу зриву продовження знижок на потяги до Європи

Зокрема, в компанії очікують, що в такому випадку ціна на квиток в поїзді, наприклад, Київ-Перемишль (Польща), виросте з 537 гривень до 2315 гривень для другого класу і з 768 гривень до 3357 гривень для першого класу. В УЗ наводять ще один приклад: ціна на квиток за маршрутом Здолбунів (Рівненська область) - Холм (Польща) збільшиться з 325 гривень до 986 ​​гривень.

Як прокоментував РБК-Україна міністр інфраструктури Володимир Омелян, постанову про надання знижок планується прийняти на засіданні Кабміну в середу, 6 грудня.

Нагадаємо, 2 грудня 2017 року "Укрзалізниця" почала продаж квитків за зниженими тарифами на міжнародні потяги, які курсують до країн Європейського союзу (ЄС).