ua en ru

В "Укрзалізниці" хочуть створити систему попередження корупційних ризиків

В "Укрзалізниці" хочуть створити систему попередження корупційних ризиків Фото: Євген Кравцов (УНІАН)

На даний момент в УЗ не існує ефективного антикорупційного механізму

У ПАТ "Укрзалізниця" має намір розробити систему попередження корупційних ризиків. Про це заявив т.в.о. голови правління УЗ Євген Кравцов інтерв'ю РБК-Україна.

"Якщо говорити про корупцію в УЗ, то, я вважаю, сама компанія зсередини повинна змінити свій підхід до боротьби з цим явищем. Зараз в УЗ є тільки служба безпеки, яка займається виявленням негідників. Але ефективної системи, яка виключала б можливість зловживань, УЗ, на жаль, не створено. Я бачу в пріоритеті і створення такої системи попередження корупційних ризиків в найкоротші терміни", - заявив Кравцов.

За його словами, всі моменти, де є ризик корупції, повинні відслідковуватися незалежним органом - compliance office, який буде працювати всередині УЗ, але не матиме прямого підпорядкування компанії, а звітуватиме тільки перед усім правлінням, наглядовою радою та Кабміном. У своєму звіті він буде прямо вказувати на прогалини в тендерних процедурах, якими можуть скористатися корупціонери. Крім того, цей орган буде пропонувати варіанти зміни системи, щоб прибрати ці корупційні ризики.

Нагадаємо, директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявляв, що у справі про корупційні схеми в "Укрзалізниці" можуть з'явитися нові підозрювані.