ua en ru

В "Укртрансгазі" розповіли, коли Україна зможе перейти на добове балансування газу

В "Укртрансгазі" розповіли, коли Україна зможе перейти на добове балансування газу Ілюстративне фото (utg.ua)

Україна зможе перейти на добове балансування газу тільки після подання операторами ГРМ даних до реєстру споживачів

Перехід на добове балансування газу стане можливим тільки після подання операторами газорозподільних мереж (ГРМ) даних для заповнення реєстру споживачів. Про це повідомляє прес-служба "Укртрансгазу".

Як зазначається, "Укртрансгаз" закликає операторів ГРМ передати дані про споживачів для внесення в "Інформаційну платформу". Коректне наповнення бази даних споживачів є необхідною умовою для впровадження добового балансування.

За даними прес-служби компанії, "Укратрансгаз" створив інформаційну платформу, необхідну для добового балансування, провів її тестування за допомогою частині контрагентів, а також презентував її функціонал більшості учасників ринку.

Компанія просить НКРЕКП здійснити нагляд за наповненням операторами ГРМ реєстру даними споживачів.

Нагадаємо, сьогодні повідомлялося, що НКРЕКП відмовила провести перевірку облгазів на вимогу оператора єдиної газотранспортної системи України "Укртрансгазу". Зокрема, останній звернувся в серпні 2018 року до регулятора щодо необхідності проведення перевірки операторами газорозподільних мереж вимог Постанови НКРЕКП "Про налагодження процесу обміну даними на ринку природного газу" щодо створення бази ЕІС-кодів споживачів та їх об'єктів газоспоживання.