ua en ru

"Укртрансгаз" переведе на літній час усі системи та прилади виміру витрат газу

"Укртрансгаз" переведе на літній час усі системи та прилади виміру витрат газу Ілюстративне фото (УНІАН)

Україна переходить на літній час в останню неділю березня

"Укртрансгаз" у ніч на 31 березня переведе на літній час усі системи та прилади виміру витрат газу. Про це компанія повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

Як зазначається в повідомленні, контрактною годиною для оформлення актів прийому-передачі природного газу в Україні з 31 березня буде вважатися 07:00 ранку за київським часом (04:00 ранку всесвітньо координованого часу UTC).

В "Укртрансгазі" звертають увагу на це замовників послуг, які задіяні в процесі видобування, надходження, транспортування, розподілу, купівлі-продажу та постачання природного газу.

"Просимо вдатися до усіх необхідних дій для синхронізації роботи та з метою дотримання умов зовнішньоекономічних контрактів, договорів купівлі-продажу, транспортування, розподілу та постачання природного газу", - йдеться в повідомленні.

"Укртрансгаз" переведе на літній час усі системи та прилади виміру витрат газу

Нагадаємо, перехід на зимовий і літній час в Україні відбувається відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 13 травня 1996 року № 509 "Про порядок обчислення часу на території України".

Відзначимо, переведення годинника в Україні відбувається двічі: восени - на зимовий час і навесні - на літній час. Згідно з постановою Кабміну, навесні переводять стрілки годинника на годину пізніше, а восени - на годину раніше.