ua en ru

"Укртелеком" в судах вимагає від держави компенсації за абонентів-пільговиків

"Укртелеком" в судах вимагає від держави компенсації за абонентів-пільговиків Фото: "Укртелеком"

Всього подано 29 позовів до держорганів

Входить в холдинг СКМ Ріната Ахметова компанія "Укртелеком" у судах вимагає від держорганів компенсацію за послуги, що надаються пільговим категоріям населення. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Укртелеком" слухає і каже: хто оплатить телефонний зв'язок ветеранам і чиновникам".

Зокрема, "Укртелеком" подав 29 позовів до державних органів з вимогою компенсувати йому вартість надання послуг зв'язку пільговим категоріям населення.

У компанії повідомили, що 12 позовів ще знаходяться в стадії розгляду, але по інших 17 позовами суди першої інстанції прийняли рішення на користь "Укртелекому".

"За останні три роки у держави накопичилося близько 168 млн гривень боргів перед оператором, з них близько 40 млн гривень повинна Київська міська адміністрація", - йдеться в матеріалі.

В "Укртелекомі" заборгованість Києва перед компанією оцінюють у 39,9 млн гривень. Втім, у КМДА цю інформацію спростовують.

Нагадаємо, нагадаємо, раніше повідомлялося, що в 2016 році "Укртелеком" на 12% збільшив доходи від інтернету, але втратив частину абонентів.