ua en ru

"Укрспирт" збільшив фінансові результати на 175%

"Укрспирт" збільшив фінансові результати на 175% Фото: в. о. директора "Укрспирту" Роман Іванюк

Фінансовий результат до оподаткування за перше півріччя становить 86 млн грн

Фінансовий результат держпідприємства "Укрспирт" збільшився на 175% за перше півріччя 2015 р. порівняно з аналогічним періодом минулого року. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Укрспирту".

"Очікуваний фінансовий результат до оподаткування за перше півріччя 2015 р. ДП "Укрспирт" становить 86 млн грн. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, цей показник збільшився на 175% (перше півріччя 2014 р. - 49,15 млн грн)", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що в 2015 році виробничі витрати на одиницю продукції фактично були зменшені за рахунок введення більш ефективного контролю і зниження закупівельних цін до рівня ринкових.

"Ми зменшили витрати на обов'язкові види страхування, консультаційні і маркетингові послуги, оренду. Також збалансували фінансові доходи і витрати для налагодження більш ефективної роботи", - зазначив в. о. директора "Укрспирт" Роман Іванюк.

Повідомляється, що в результаті прийнятих нових заходів закупівлі вдалося заощадити на придбанні сировини приблизно 11 млн грн. Прибуток компанії спрямовувалася на погашення простроченої заборгованості та модернізацію виробництва. Загальна заборгованість за придбану сировину станом на 01.01.2015 склала 72,76 млн грн за перші півроку. І було погашено з простроченої заборгованості коштів на суму 61,6 млн грн, що становить 84,7% боргу за 2014 рік.

Заборгованість за природний газ перед НАК "Нафтогаз" за станом на 01.01.2015 становить 65,7 млн грн. За перше півріччя 2015 р. повністю погашена заборгованість перед НАК "Нафтогаз". А за рахунок закупівлі природного газу у трейдерів, а не безпосередньо в НАК "Нафтогаз", вдалося заощадити в межах 6,4 млн грн.

З початку року поточні кредиторські зобов'язання зменшилися на 143 млн грн.

Нагадаємо, "Укрспирт" вирішив не піднімати ціну на спирт.