ua en ru

"Укрспирт" планує провести 26,1 млн дал продукції в 2015 р

"Укрспирт" планує провести 26,1 млн дал продукції в 2015 р "Укрспирт" планує провести 26,1 млн дал продукції

ДП "Укрспирт" у 2015 р. планує виробити 26,1 млн дал продукції. Про це в ході брифінгу повідомив виконуючий обов'язки директора ДП "Укрспирт" Роман Іванюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми плануємо провести в 2015 році всього 26,1 млн дал продукції. Ми плануємо провести 15 млн дал спирту етилового еклифицированого, з якого частина піде на експорт", - сказав Іванюк.

За його словами, "Укрспирт" вже активно співпрацюємо з ринками питного спирту Туркменистану, також є контракти з Малайзії та потенційні відвантаження питного спирту у В'єтнам.

"Плануємо суттєво збільшити виробництво біоетанолу - 6,2 млн декалітрів. Це фактично 51 тис. тонн КМПА. Ця цифра досягається. У нас зараз є деякі компанії, які готові контрактувати 3-3,5 тис. тонн в місяць", - зазначив Іванюк.

"Крім цього, ми плануємо наростити частку виробництва технічного спирту - до 1,4 млн декалітрів в рік і відновити роботу заводів, які будуть виготовляти технічну рідину в потоці або омивачі. Попит на продукцію є і такі компанії як ОККО, як WOG та інші великі рітейлери АЗС з задоволенням будуть виробляти дану продукцію на наших підприємствах і продавати їх на своїх АЗС замість того, щоб привозити продукцію з Білорусі", - додав директор підприємства.

За його словами, при досягненні цього плану "Укрспирт" зможе збільшити платежі до державного бюджету в 2015 р. на 26%.

Нагадаємо, в Укрспирті" планують оптимізувати центральний апарат до 50%.