ua en ru

З "УКРОПу" стягнули майже півмільйона за позовом НАЗК

З "УКРОПу" стягнули майже півмільйона за позовом НАЗК Фото: логотип національного агентства з запобіганню корупції (відкриті джерела)

У партії "УКРОП" вилучили 469 тисяч гривень внесків

Виконавча служба виконала рішення суду і конфіскувала у партії "УКРОП" 469 тисяч гривень її внесків. Про це повідомляється на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

Повідомляється, що під час виконавчого провадження з примусового виконання ухвали Печерського районного суду м. Києва, зокрема рішення про конфіскацію коштів, отриманих політичною партією "Українське об'єднання патріотів - УКРОП" з порушенням чинного законодавства, виконавча служба стягнула кошти в розмірі 468 946,50 грн.

Раніше постановою Печерського районного суду міста Києва 22 березня 2017 главу секретаріату політичної партії "УКРОП" визнали винним у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 212 - 15 КоАП. На нього було накладено штраф у сумі 1700 грн з конфіскацією суми внесків на підтримку політичної партії в розмірі 468 946,50 грн.

Рішенням Апеляційного суд Києва 2 червня 2017 рішення Печерського районного р. в Києві суду було залишено без змін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національне агентство з питань запобігання корупції затвердив висновки про результати аналізу 275 звітів політичних партій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за III квартал 2017 року.