ua en ru

"Укроп" підтримує торгову блокаду окупованих районів Донбасу

"Укроп" підтримує торгову блокаду окупованих районів Донбасу Фото: блокада Донбасу

Представники партії вимагають покарати всіх чиновників, причетних до корупційних схем

Повна блокада товарообігу між Україною і окупованими районами Донбасу – це одне з жорстких і ефективних засобів для зупинки агресора і його поплічників. Саме тому "Українське об'єднання патріотів – КРІП" підтримує торгову блокаду окупованих районів Донбасу, яку почали добровольці-ветерани АТО. Про це йдеться в заяві партії, опублікованому на сайті Кропу.

"Патріоти знову, як і в 2014 році, виявили більшу рішучість і ефективність, ніж влада!" – йдеться в заяві Кропу.

У політсилі відзначили, що, за неофіційними даними, до 40% фінансування окупованих територій здійснюється за рахунок України, яка купує у терористів вугілля і пропускає контрабандні наркотики, зброя і російський алкоголь на свою територію. При цьому, фінансуючи вбивство своїх солдатів, українська влада лицемірно закликає світ зберегти санкції щодо Росії. Крім того, безконтрольне переміщення вантажів через лінію розмежування створює загрозу потрапляння на територію України важкого озброєння або груп терористів, наслідки якого можуть бути катастрофічними через неготовність силових органів адекватно реагувати на виклики терористів.

Тому "Українське об'єднання патріотів – КРІП" вимагає від керівництва держави, Служби безпеки України та інших правоохоронних органів офіційно визнати окупованими непідконтрольні Києву райони Донецької і Луганської областей, припинити торгівлю з терористами, а також посилити контроль над переміщенням людей через лінію розмежування

"Це не повинно поширюватися на гуманітарні вантажі, які направляються на Донбас під контролем міжнародних організацій, адже громадяни України, які залишилися в окупованих районах, потребують підтримки", – підкреслили у Кропі.

Представники партії вимагають покарати всіх чиновників, причетних до корупційних схем, і вивчити роль "Укрзалізниці" в забезпеченні товарообігу між Україною і окупованими територіями. Крім того, КРІП закликає владу не перешкоджати акціям добровольців і не допустити їх переслідування ні зараз, ні в майбутньому.

"Влада, вистачить наживатися на крові!" – підсумували в партії.