ua en ru

"Укроборонпром" заявив про успішне тестування зенітного комплексу "Шилка"

"Укроборонпром" заявив про успішне тестування зенітного комплексу "Шилка" Фото: Балаклійський ремонтний завод (Wikimapia)

Під час тестування була повністю перевірена робота всіх систем бойової машини

Державний концерн "Укроборонпром" заявив про успішне тестування зенітно-гарматного комплексу "Шилка" від Балаклійського ремонтного заводу. Про це повідомляє прес-служба "Укроборонпрому".

"Приймально-здавальні випробування зенітно-гарматного комплексу ЗСУ-23-4 "Шилка" перед передачею замовнику проходили на спеціальному полігоні в Харківській області у присутності представників Збройних сил України", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, під час тестування була повністю перевірена робота всіх систем бойової машини, включаючи ведення вогню з 23-мм счетверенной автоматичної гармати, загальна скорострільність якої становить 3400 пострілів в хвилину.

altalt

Фото: Укроборонпром протестував комплекс "Шилка" (ukroboronprom.com.ua)

Наголошується, що первісне призначення "Шилки" - захист від ворожих вертольотів, але в умовах гібридної війни в Донбасі, українські бійці знайшли нове застосування цієї бойової машини.

Так, "Шилка" є ефективним засобом ураження наземних цілей. Скорострільність, швидкість та маневреність "Шилки" дозволяє застосовувати її для придушення вогневих позицій противника.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Укроборонпром" розробив нові зразки термобаричної зброї - реактивний піхотний вогнемет і два види гранат.