ua en ru

"Укроборонпром" заявив про зупинку роботи Миколаївського суднобудівного заводу

"Укроборонпром" заявив про зупинку роботи Миколаївського суднобудівного заводу Фото: "Миколаївський суднобудівний завод" (facebook.com-vorona.timur)

Діяльність заводу паралізована через відсутність рішення щодо ракетного крейсера

Діяльність державного підприємства "Миколаївський суднобудівний завод", що входить до складу державного концерна "Укроборонпром", зупинена. Про це повідомляє прес-служба держконцерну.

"Діяльність державного підприємства "Миколаївський суднобудівний завод" паралізована через відсутність рішення Уряду щодо ракетного крейсера проекту 1164, заводський №2011. На сьогодні арештовані рахунки підприємства, а заборгованість по заробітній платі становить понад 58 млн гривень. Ці борги накопичились через припинення в лютому 2015 року відшкодування витрат підприємства на утримання крейсера", - сказано у повідомленні.

Вказано, що завод 3 роки самотужки виконує відповідні роботи, адже припинення утримання крейсера призведе до руйнування його енергетичних вузлів, елементів обладнання, екологічного забруднення акваторії річок Буг та Інгул. Також в результаті руйнування та проведення консервації спеціальних виробів і його складових вартість крейсера у розмірі капітальних інвестицій впаде до вартості металобрухту.

ДК "Укроборонпром" у свою чергу підготував та спрямував на розгляд Кабміну проект щодо врегулювання питань, пов’язаних з демілітаризацією та подальшим використанням цього ракетного крейсера. Проектом розпорядження передбачається відшкодування підприємству витрат за утримання крейсера, що дало б змогу погасити заборгованість із заробітної плати.

Нагадаємо, державний концерн "Укроборонпром" не допустив державних аудиторів до перевірки ефективності управління підприємствами, що входять до його складу.