ua en ru

"Укроборонпром" розробив новітній комп’ютеризований бойовий модуль

"Укроборонпром" розробив новітній комп’ютеризований бойовий модуль Фото: "Укроборонпром"

На нього встановлена інноваційна комп’ютерна система управління вогнем "Каштан"

ДП "Київський бронетанковий завод", що входить до складу ДК "Укроборонпром", розробив новітній кулеметно-гранатометний модуль для бойової техніки. Про це йдеться у повідомленні прес-служби "Укрборонпрома".

Як повідомляється, на нього встановлена інноваційна комп’ютерна система управління вогнем "Каштан", розроблена київським "НВП "АТ-системи" та призначена для дистанційного управління зброєю з прицільними відеокамерами.


"Особливістю системи "Каштан" є те, що вона будується на базі електроніки універсального захищеного комп’ютера і мікропроцесорів. Тут використані всі сучасні підходи до автоматизованих систем відеоконтролю, інтелектуальної обробки зображень і управління. До системи можна підключити відеокамери різного типу і різної кількості", - йдеться у повідомленні.

Можливості системи "Каштан" дозволяють вести спостереження за ціллю вдень на відстані 1800-8000 м і 600-2000 м вночі. Вона виявляє цілі типу БМП на дальності 500-4000 м всього за 15 секунд.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Укроборонпром" активно працює над створенням тактичного багатофункціонального безпілотного авіакомплексу, основною функцією якого є розвідка.