ua en ru

"Укроборонпром" розраховує прискорити переозброєння ЗСУ за рахунок нарощування експорту

"Укроборонпром" розраховує прискорити переозброєння ЗСУ за рахунок нарощування експорту Перший заступник гендректора "Укроборонпрому" Сергій Пінькас

Виконання експортних контрактів допоможе прискорити переозброєння української армії без додаткового навантаження на державний бюджет. Про це повідомив перший заступник генерального директора "Укроборонпрому" Сергій Пінькас, повідомили у прес-центрі держконцерну.

За словами Пінькаса, частину продукції "Укроборонпрому", яка не є необхідною для вирішення бойових завдань у зоні АТО, слід експортувати, а за отримані кошти модернізувати українську армію.

"Танки "Булат" виготовляються в Харкові, на заводі імені Малишева, вони стоять на озброєнні і активно використовуються в зоні АТО. А "Оплот" вигідніше експортувати, ніж використовувати на війні. Експортна ціна "Оплоту" - 4,9 млн дол. Краще продати його і за отримані гроші відремонтувати і модернізувати кілька десятків Т-64 до рівня "Булат"", - заявив Пінькас.

За його словами, в тій місцевості, де сьогодні ведуться бої, потрібні в основному БТР або бронеавтомобілі, а не танки. "А для виконання "танкових" завдань цілком підходять і модернізовані Т-64 і Т-72", - вважає перший заступник гендиректора "Укроборонпрому".

Водночас він зазначив, що вже цього року концерн планує виготовити 40 танків "Оплот". "А з наступного року ми збираємося вийти на показники 100-120 "Оплотів" щорічно", - додав Пінькас.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив "Укроборонпрому" доповісти про виконання держзамовлення на постачання озброєння у ЗСУ.