ua en ru

"Укроборонпром" просить перевірити співпрацю ДП "Антонов" із заводом РФ

"Укроборонпром" просить перевірити співпрацю ДП "Антонов" із заводом РФ Фото: ДП "Антонов" може таємно співпрацювати з Росією

А також можливе постачання продукції ДП "Зоря-Машпроект" до Росії

Держконцерн "Укроборонпром" ініціює перевірку інформації про можливу співпрацю ДП "Антонов" із авіазаводом російського міста Вороніж. Про це повідомляє прес-служба концерну.

Зазначено, що відповідне звернення направлено до Державної служби експортного контролю як спеціально уповноваженого органу виконавчої влади, відповідального за реалізацію державної політики в галузі держконтролю за міжнародною передачею товарів військового призначення та подвійного використання.

"Укроборонпром" просить перевірити розповсюджену в медіа інформацію щодо співпраці ДП "Антонов" з авіазаводом м. Вороніж (Росія). З'ясувати, чи мав місце експорт української продукції, хто давав на нього дозвіл, чи суперечило це законодавству, та хто понесе відповідальність у разі наявності порушень", - йдеться в повідомленні.

Також держконцерн просить перевірити інформацію щодо можливого постачання продукції ДП "Зоря-Машпроект" до РФ, яку розповсюдили деякі ЗМІ. Адже, за даними самого підприємства, поставки до Росії були анульовані, відповідно до указів президента, рішень РНБО та Держслужби експортного контролю.

В "Укроборонпромі" нагадали, що з середини 2014 року призупинено будь-яку торгівлю в оборонній сфері, військову співпрацю, обмін досвідом чи технологіями з Росією. Жодне підприємство концерну не постачає продукцію військового або подвійного призначення для військового використання до країни-агресора, а також не веде спільних проектів у військовій сфері, запевнили у відомстві.

Нагадаємо, раніше Україна поновила поставки обладнання для кораблів ВМС Індії.