ua en ru

Україна поновила поставки обладнання для кораблів ВМС Індії

Україна поновила поставки обладнання для кораблів ВМС Індії Фото: індійський флот

Миколаївське підприємство має оснастити чотири кораблі до 2019 року

Державне підприємство "Науково-виробничий комплекс газотурбобудування "Зоря" - "Машпроект" (Миколаїв) з 2016 року починає поставку індійському замовнику модернізованих морських силових установок для серії кораблів оновленого проекту, які будуються на верфі в Мумбаї (Індія). Про це повідомляє прес-служба Ради національної безпеки і оборони України (РНБО).

Як випливає з повідомлення, 17 лютого перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський разом з надзвичайним і повноважним послом Республіки Індія в Україні Маноджем Кумар Бхарти та генеральним директором ДК «Укроборонпром» Романом Романовим взяли участь у випробуваннях призначеного для кораблів Військово-морських сил Індії головного газотурбінного агрегату, що пройшли на ДП "Зоря" - "Машпроект".

Загалом, згідно з контрактом, підприємство має оснастити чотири кораблі проекту до 2019 року.

Контракт на оснащення нових кораблів індійських ВМС був підписаний у 2013 році, це один з кількох проектів, які підприємство реалізує на замовлення індійської сторони.

Також в Індії 25 січня було підписано нову генеральну угоду між ДП "Зоря" - "Машпроект" і Міністерством оборони Республіки Індія. Угода визначає напрямки і принципи співпраці сторін на найближчі 10 років.

Нагадаємо, у грудні 2015 року Росія звинуватила Україну в зриві контракту з постачання обладнання для військових кораблів та заявила, що миколаївському "Зоря" - "Машпроект" було сплачено 100 млн доларів за постачання газотурбінних агрегатів.