ua en ru

"Укроборонпром" призначив нового директора Львівського бронетанкового заводу

"Укроборонпром" призначив нового директора Львівського бронетанкового заводу Ілюстративне фото (tank.lviv.ua)

Віктор Андрощук працює на бронетанковому заводі з 2001 року

Директором ДП "Львівський бронетанковий завод" призначено Віктора Андрощука. Відповідний наказ підписав генеральний директор ДК "Укроборонпром" Павло Букін, йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

Як зазначається, новопризначеному керівнику, який приступив до обов’язків 17 вересня, поставлено завдання збільшити виробничі потужності підприємства, освоїти ремонт і модернізацію нових зразків бронетехніки, підвищити зарплати працівникам заводу.

"Серед визначених пріоритетів - своєчасне та якісне виконання Державного оборонного замовлення", - йдеться у повідомленні

Зазначимо, Віктор Андрощук працює на "Львівському бронетанковому заводі" із 2001 року. У минулому - кадровий військовий, танкіст.

Нагадаємо, 28 серпня Роман Тимків був звільнений з посади директора Державного підприємства "Львівський бронетанковий завод".

В "Укроборонпромі" пояснили, що Тимківим під час керівництва підприємством були допущені неефективні рішення, які призвели до несвоєчасного ремонту військової техніки. Зокрема, ДП рішенням суду зобов'язано сплатити на користь замовника штрафні санкції.

Раніше РБК-Україна писало, що 2 липня НАБУ завершило досудове розслідування стосовно посадових осіб "Львівського бронетанкового заводу" у кримінальному провадженні за фактом розтрати 14,5 млн гривень під час закупівлі двигунів для потреб Збройних сил. Таким чином, статус обвинувачених у справі мають п'ять осіб, в тому числі сам Тимків.

Слідство зазначає, що в 2015 році група у змові з засновником ТОВ з ознаками фіктивності та за участю інших фірм розробили і реалізували корупційну схему по закупівлі запасних частин і комплектуючих до бронетанкового озброєння і техніки. Таким чином, сталася розтрата бюджетних коштів у сумі 14,5 млн гривень.

Згідно з домовленістю, в 2015 році завод повинен був поставити Центральному бронетанковому управлінню ЗСУ 40 нових двигунів В-46-6 для танків Т-72. За це завод отримав від замовника 28,56 млн гривень. За документами, завод придбав двигуни в ТОВ "Булет Лайн" і поставив ЗСУ.