ua en ru

"Укроборонпром" починає виробництво автоматичних гармат

"Укроборонпром" починає виробництво автоматичних гармат Фото (ukroboronprom.com.ua)

"Укроборонпром" створює замкнутий цикл виробництва автоматичних гармат

Державний концерн "Укроборонпром" створює замкнутий цикл виробництва автоматичних гармат. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу "Укроборонпрома".

Зазначено, що ДП "Завод точної механіки" буде приєднано до ДП "Конструкторське бюро артилерійського озброєння". Таке рішення було прийнято з метою створення замкнутого циклу виробництва автоматичних гармат і зниження адміністративних витрат на підприємствах.

Повідомляється, що створення замкнутого циклу виробництва дозволить значно підвищити ефективність і швидкість виробництва. Крім того, скорочення управлінського ланки дозволить спрямувати зекономлені кошти на оновлення виробничих потужностей і підвищення заробітної плати працівників.

Об'єднання підприємств дозволить прискорити процеси створення новітнього зброї. Зокрема мова йде про розробку перспективних 30-мм і 40-мм автоматичних гармат, які будуть використовувати боєприпаси стандарту НАТО. Ці автоматичні гармати призначені для озброєння вже існуючих зразків бронетехніки, таких як БТР-3 і БТР-4.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони "Про реформування оборонно-промислового комплексу та підвищення рівня прозорості виконання державного оборонного замовлення", в якому йдеться про аудит "Укроборонпрому".