ua en ru

В "Укрнафті" назвали строки погашення податкового боргу

В "Укрнафті" назвали строки погашення податкового боргу Фото: "Укрнафта" готова виплатити податковий борг

Компанія направила до ДФС план реструктуризації заборгованості

Голова правління ПАТ "Укрнафта" Марк Роллінс за дорученням наглядової ради направив до Державної фіскальної служби України нові пропозиції щодо фінансового оздоровлення компанії шляхом досудової санації. Про це повідомляє прес-служба "Укрнафти".

Як повідомляється, новий план передбачає погашення податкового боргу виключно за рахунок надходжень від операційної діяльності, що повинно допомогти зняти заперечення, з-за яких попередній план досудової санації не отримав підтримки у 2016 році.

Зокрема, компанія пропонує реструктуризувати на 3 роки податковий борг у частині податкових зобов'язань (по всіх загальнодержавних податках і зборах). Оплата буде проводитися з дати набрання законної сили ухвали суду про затвердження плану досудової санації.

При цьому, компанія зобов'язується розраховуватися не тільки по заборгованості, але і по поточних зобов'язаннях.

Однак, "Укрнафта" просить розглянути можливість списання податкового боргу в частині штрафних санкцій та пені. Таке прохання компанія аргументує існуванням тривалої заборгованості перед "Укрнафтою" таких держкомпаній, як НАК "Нафтогаз України" та ПАТ "Укртрансгаз".

Крім того, необхідною умовою для стабільного погашення податкового боргу є продовження Державною службою геології та надр України усіх діючих ліцензій "Укрнафти" у відповідності з законодавством.

У відповідності з запропонованим графіком погашення податкового боргу, половина боргу повинна бути виплачена до кінця 2018 року, залишок буде виплачуватися протягом наступних 2 років.

Нагадаємо, Вищий адміністративний суд України задовольнив клопотання Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби про стягнення з ПАТ "Укрнафта" 168 млн гривень податкового боргу.