ua en ru

"Укрнафта" заявляє про загрозу припинення видобутку на 3 родовищах

"Укрнафта" заявляє про загрозу припинення видобутку на 3 родовищах Фото: "Укрнафта"

Держгеонадра призупиняє ліцензії на видобуток вуглеводнів

З 1 вересня Державна служба геології та надр України призупинить ліцензії ПАТ "Укрнафта" на користування трьома родовищами в Полтавській області. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Укрнафти".

"Державна служба геології та надр України повідомила ПАТ "Укрнафта" про те, що 1 вересня будуть припинені дії трьох спеціальних дозволів на користування надрами. У цей список увійшли Харьковцівське, Глинсько-Розбишевське і Рудовсько-Червонозаводське родовища Полтавської області. Підставою для зупинення дій спецдозволів послужили існуючі "історичні" зобов'язання по сплаті рентного податку", - йдеться в повідомленні.


У свою чергу компанія заявляє, що призупинення видобутку вуглеводнів приведе до негативних наслідків, оскільки на цих родовищах видобувається щорічно близько 30 тис. тонн нафти і 502 млн куб. м газу.

"Призупинення ліцензій ніяк не допоможе державі досягти бажаної мети і прискорити процес повернення податкового боргу. Навпаки, внаслідок цього зменшується грошовий потік компанії, і виплатити борг стає ще важче. Єдиним виходом є введення процедури досудової санації, яка дозволить нам розрахуватися з усіма боргами і зберегти операційну діяльність. Ми розраховуємо, що 15 вересня на Загальних зборах акціонерів буде дано старт цьому процесу", - зазначив глава "Укрнафти" Марк Роллінс.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Укрнафта" має намір почати видобуток нафти в Сумській та Львівській областях.