ua en ru

"Укрнафта" виплатила державі перші 200 млн грн дивідендів за 2014 р

"Укрнафта" виплатила державі перші 200 млн грн дивідендів за 2014 р Фото: Укрнафта

Повністю розрахуватися за минулий рік компанія планує в найближчий тиждень

ПАТ "Укрнафта" виплатила державі 200 млн грн дивідендів за 2014 рік. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив журналістам глава компанії Марк Роллінз.

"Вже на цьому тижні виплатили частину дивідендів за 2014 рік - 200 млн гривень. Дивіденди за 2014-й досі не виплатили повністю планується завершити (виплату - ред.) до кінця цього тижня, або на початку наступного", - сказав він.

Роллінз додав, що надалі компанія буде працювати над виплатою дивідендів за інші періоди, а також протягом місяця проведе переговори з Кабінетом міністрів України про виплату податкової заборгованості.

"Протягом наступних 30 днів плануємо обговорити з урядом сплату податків, і досягти плану, як це виконати", - сказав він. Глава компанії уточнив, що зараз у компанії немає достатньо коштів для виплати дивідендів і сплати податків.

У свою чергу виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Андрій Пасішник в коментарі РБК-Україна повідомив, що 200 млн - це менше третини необхідної суми.

"200 млн грн - це менше третини суми. А до нового року за контрактом, крім 630, ще 1,8 млрд грн він зобов'язався погасити. Залишилося ще заплатити 100 млн доларів за три місяці тільки дивідендів. І ще борги за податками 10 млрд грн", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше ПАТ "Укрнафта" повідомляла, що компанії доведеться реструктуризувати свої інвестиційні плани при падінні ціни на нафту до 40-50 доларів за барель.