ua en ru

"Укрнафта" виплатила 300 млн гривень податкового боргу

"Укрнафта" виплатила 300 млн гривень податкового боргу Фото: "Укрнафта" (УНІАН)

Компанія відзвітувала за I квартал 2018 року

В I кварталі 2018 року ПАТ "Укрнафта" виплатила 300 млн гривень заборгованості по податках. Про це свідчать дані квартального звіту компанії.

"Укрнафта" почала виплачувати прострочений податковий борг на щомісячній основі і за звітний період виплатила 300 млн гривень", - йдеться в документі.

Крім того, компанія збільшила середньодобовий видобуток нафти, конденсату і газу. Так, середньодобовий видобуток нафти з конденсатом досяг 3,9 тис. тонн, газу - 2900000 м3.

Загальний видобуток нафти з конденсатом становить 353 тис. т, газу - 262 млн м3;

Також проведено 42 капітальних ремонту та операцій по інтенсифікації нафтових і газових свердловин, розширено до 94 свердловин розширено покриття дистанційного моніторингу, в т. ч. на 5 свердловинах підключені додаткові параметри контролю.

Інвестиційний комітет затвердив буріння двох нових свердловин у Сумській та Львівській областях;

Проведено 11 громадських обговорень звітів з оцінки впливу на навколишнє середовище (ОВНС)

"Укрнафта" виплатила 300 млн гривень податкового боргу

Згідно фінансової звітності компанії, її чистий дохід збільшився на 26% проти аналогічного показника минулого року, а чистий прибуток - на 1 190 млн гривень до 1 261 млн гривень

Резерви під можливі штрафи і пені за несплачені рентні платежі і податки минулих періодів у першому кварталі цього року досягли 0,9 млрд гривень.

У порівнянні з 4 кварталом 2017 середньодобовий видобуток нафти з конденсатом зріс на 5,4%, аналогічний показник для газу - на 7,4%. У той же час середньодобовий обсяг виробництва скрапленого газу збільшився на 9,9%.

"Укрнафта" виплатила 300 млн гривень податкового боргу

Нагадаємо, відповідно до фінансової звітності підприємства за 2017 рік, затвердженої правлінням, наглядовою радою та аудиторами, компанія здатна повністю оплатити прострочений податковий борг протягом 3-5 років, використовуючи кошти від операційної діяльності.

За даними Державної фіскальної служби, заборгованість "Укрнафти" за податками наблизилася до 15 млрд гривень.