ua en ru

"Укрнафта" систематично порушує терміни виплати дивідендів групам акціонерів компанії

"Укрнафта" систематично порушує терміни виплати дивідендів групам акціонерів компанії Фото: "Укрнафта"

Голова НКЦПФР звернувся до голови Наглядової ради "Укрнафти" з проханням пояснити причину невиплати дивідендів за 2006-2014 роки

НКЦПФР

ПАТ "Укрнафта" систематично порушує терміни виплати дивідендів групами акціонерів компанії. Про це йдеться у зверненні голови Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Тимура Хромаєва на ім'я голови Наглядової ради ПАТ "Укрнафта" Андрія Коболєва від 18.01.2016 р. щодо дивідендної політики компанії, копію якого має РБК-Україна.

Приводом для такого звернення, як наголошується, стало систематичне порушення ПАТ "Укрнафта" сроків виплати дивідендів акціонерам компанії.

"В Національну комісію з цінних паперів та фондового ринку протягом 2010-2015 рр.. надходило безліч скарг акціонерів на порушення вимог частини другої статті 30 Закону України "Про акціонерні товариства", а саме не дотримувався шестимісячного терміну на виплату дивідендів з дня прийняття загальними зборами акціонерів рішення про їх виплату... Дії менеджменту "Укрнафти", які призводять до того, коли до акціонерові або групі акціонерів при виплаті дивідендів ставляться менш прихильно, ніж до інших міноритарним акціонерам, можуть мати ознаки дискримінації", - йдеться у зверненні.

Голова Комісії звернувся до Андрія Коболєва з проханням пояснити причину невиплати дивідендів за 2006-2008 рр., 2009 р., 2010 р., 2011-2013 рр. і 2014 р., а також надати плани з виконання цих зобов'язань.

"Укрнафта" систематично порушує терміни виплати дивідендів групам акціонерів компанії

Фото: документ "Укрнафта"

"Укрнафта" систематично порушує терміни виплати дивідендів групам акціонерів компанії

Фото: документ НКЦПФР

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Державна служба геології та надр України (Держгеонадра) призупинила дію спецдозволів ПАТ "Укрнафта" на надрокористування по Голубовському (Дніпропетровська область), Юр'ївському (Дніпропетровська область) і Лопушнянському (Чернігівська область) родовищам.