ua en ru

"Укрнафта" подала в суд на Кабінет міністрів

"Укрнафта" подала в суд на Кабінет міністрів Фото: "Укрнафта" подала в суд на Кабмін (УНІАН)

Позов стосується непродовження урядом ліцензій компанії на видобуток газу

ПАТ "Укрнафта" 31 липня подала позов до Окружного адміністративного суду Києва проти Кабінету Міністрів з вимогою скасувати постанову №519 від 4 липня, яким уряд вніс останні зміни в порядок видачі та продовження спеціальних дозволів на користування надрами. Про це повідомляє портал OilNews.

Як повідомляється, крім позову компанія також подала клопотання про забезпечення свого позову шляхом зупинення дії оскаржуваного постанови.

Урядова постанова дозволяє Держгеології продовжувати ліцензії нафтогазовим компаніям з податковим боргом виключно на ті родовища, від видобутку на яких залежить газопостачання прилеглих населених пунктів. Цей документ був прийнятий спеціально для поновлення газопостачання низки сіл Сумської області, які залишилися без газу після зупинки «Укрнафтою» видобутку на родовищах 2 в цьому регіоні.

Згідно з позовом, зазначені ліцензії так і не були продовжені, а сама постанова не влаштувала компанію, оскільки дозволяє Держгеології маніпулювати компаніями, які мають заборгованість по сплаті податків до бюджету.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Укрнафта" переглядає плани по бурінню через непродовження спецдозволів.

Раніше компанія зупинила видобуток на 4 родовища в Сумській області.