ua en ru

"Укрнафта" не має наміру списувати дебіторську заборгованість

"Укрнафта" не має наміру списувати дебіторську заборгованість Фото: Марк Роллінс

За словами Роллинса, дебіторська заборгованість компанії на сьогодні становить 11 млрд грн

ПАТ "Укрнафта" проводить внутрішній аудит укладених контрактів, за якими сформувалася дебіторська заборгованість. Про це сьогодні в ході брифінгу повідомив голова правління "Укрнафти" Марк Роллінс, передає кореспондент РБК-Україна.

Він також уточнив, що дебіторська заборгованість компанії на сьогодні становить 11 млрд грн, у той час як податкова заборгованість сягає понад 10 млрд грн.

"На сьогодні є 11 млрд грн попередньої оплати, на рахунку понад 20 компаній... Ще є 8 млрд грн дебіторської заборгованості, що стосується непереробленої нафти... З жовтня 2015 року дебіторська заборгованість збільшилася, більше того - вона зменшилася на близько 1 млрд грн. Боржники обслуговують свої борги... Це не правда що "Укрнафта" збирається списувати цю дебіторську заборгованість, яка, як кажуть, вважається безнадійною. Ми очікуємо, що ця дебіторська заборгованість буде зменшуватися. Деякі заборгованості будуть переглядатися, але не списуватися в результаті перегляду. Ця заборгованість повинна бути повернена", - заявив Роллінс.

При цьому, за його словами, частина дебіторської заборгованості буде виводиться на фінансовий резерв компанії.

"Зараз ми розробляємо програму щодо зменшення дебіторської заборгованості... Ми активно працюємо, щоб зменшити цю дебіторську заборгованість, є ряд заходів, щоб її зменшити... Ми зараз переглядаємо всі контракти щодо дебіторської заборгованості. Зв'язуємося з усіма дебіторами. Проводимо також зараз внутрішній аудит на предмет того, чи було притримано всі процедури при підписанні цих контрактів, чи все було зроблено відповідно до Статуту компанії. Аудит поки не завершений і якщо буде виявлено, що щось зроблено не так, ми будемо вживати заходів, щоб зменшити цю заборгованість, ми робимо все, щоб повернути цю дебіторську заборгованість згідно з законодавством, а не щоб ця заборгованість була списана", - сказав Роллінс.

Разом з тим глава компанії повідомив, що проведення аудиту буде здійснюватися під його особистим контролем і новою командою менеджерів і з залученням зовнішнього аудитора PricewaterhouseCoopers. Також Роллінс зазначив, що в ході перевірки документів буде здійснено їх юридичний аналіз та оцінка.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Укрнафта" представить фінансовий звіт в кінці лютого.