ua en ru

"Укрнафта" починає бурити першу свердловину в 2016

"Укрнафта" починає бурити першу свердловину в 2016 Фото: "Укрнафта" планує буріння ще 5 нових свердловин

В разі успішного введення в експлуатацію свердловини, заплановано буріння ще принаймні п'яти нових горизонтальних свердловин на тій самій ділянці родовища

На Bерхньомасловецькому нафтовому родовищі ПАТ "Укрнафта" у Львівській області розпочалося буріння першої у 2016 році свердловини. Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

"Ця свердловина матиме коротку ділянку горизонтального стовбура (~ 200 м), орієнтованого на високий коефіцієнт проникності горизонту. Згідно з очікуваннями, введення свердловини в експлуатацію відбудеться в середині 2016 року. Прогнозована початкова продуктивність становитиме приблизно 50 тонн на добу. Будівництво свердловини стало можливим завдяки нещодавньому вдалому бурінню першої горизонтальної свердловини, орієнтованої на інший продуктивний горизонт на тому самому родовищі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в разі успішного введення в експлуатацію свердловини, заплановано буріння ще принаймні п'яти нових горизонтальних свердловин на тій самій ділянці родовища. Це забезпечить надходження інвестицій у відродження виснажених нафтових родовищ на цій теріторії, підвищить коефіцієнт нафтовіддачі та збільшить ресурсну базу підпріємства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ПАТ "Укрнафта" планує наростити видобуток нафти на 50% до 2025 року.