ua en ru

Ukrlandfarming Бахматюка розмістив євробонди на 150 млн дол. під 10,875%

Агрохолдинг Ukrlandfarming завершив друге розміщення євробондів на суму 150 млн дол. під 10,875% річних. Про це повідомив власник Ukrlandfarming Олег Бахматюк.

Таким чином, за останні три місяці компанія залучила 425 млн дол. (у березні - 275 млн дол.).

За словами Бахматюка, повторне успішне розміщення в такий короткий термін свідчить про високу довіру ринку до інвестиційних проектів, які здійснює компанія на отримані кошти.

"Переважно бонди були розміщені серед інвесторів з Близького Сходу і Європи. Це великі приватні інвестфонди. Саме на цих гравців ми і розраховували як на свіжий потік фінансового ресурсу для нашого бізнесу", - повідомив Бахматюк.

Нагадаємо, раніше Бахматюк повідомляв, що 130 млн дол. з залучених у ході дебютного розміщення коштів було спрямовано на рефінансування старих боргів. Інші гроші, а також знову залучені ресурси будуть спрямовані на капітальні витрати, в першу чергу на будівництво нових елеваторів. Він також додав, що компанія збирається будувати зерновий термінал в порту "Південний". Крім того, кошти, виручені в ході розміщення євробондів, будуть витрачені і на нові придбання на ринку.

Крім того, очікується, що інвестиції будуть спрямовані на створення власного парку з 3 тис. залізничних зерновозів.

"Все це є частиною нашої стратегії щодо створення на базі Ukrlandfarming трейдера, який би продавав на світових ринках близько 5 млн т зернових на рік. У 2013 р. ми плануємо увійти до трійки найбільших експортерів зернових з України і поставити на зовнішні ринки 2,5 млн т, з них 1,5 млн т власного виробництва. Вперше 500-700 тис. т будуть відправлені в Китай", - повідомив Бахматюк.

Читайте також: Переговори про залучення 800 млн дол. під будівництво порту ведуться в Китаї і Сінгапурі, - Бахматюк