ua en ru

Ukrlandfarming Бахматюка планує вирішити проблему дефіциту кадрів в агросекторі

Ukrlandfarming Бахматюка планує вирішити проблему дефіциту кадрів в агросекторі Ілюстративне фото (ulf.com.ua)

Холдинг готує майбутніх фахівців і топ-менеджерів власними силами

Агрохолдинг Укрлендфармінг (Ukrlandfarming) українського бізнесмена Олега Бахматюка готує майбутніх фахівців і топ-менеджерів власними силами, не покладаючись на державу. Про це повідомили в прес-службі холдингу, передає РБК-Україна.

У прес-службі відзначили, що частка аграрного сектору у формуванні ВВП України зростає, і проблема нестачі кадрів – один з факторів, який гальмує зростання економіки. Якщо інші галузі відчувають дефіцит персоналу виключно через міграцію за кордон, то сільське господарство - ще й через урбанізації. У Бахматюка впевнені, що в сільському господарстві зараз не вистачає не тільки водіїв, тваринників, зоотехніків і ветеринарів, але і управлінських кадрів.

"Враховуючи сьогоднішню стагнацію на ринку праці, ми розуміємо, що повинні самі формувати для себе кадри, просто думаючи про майбутнє. У нас є свій корпоративний університет і є програми, спеціально створені для школярів. Ще з 2012 року ми почали працювати зі школярами для того, щоб розповісти їм про сільське господарство і показати, що це насправді може бути хороший майданчик для успішної кар'єри молодої людини в майбутньому", - розповіла директор з управління персоналом компанії Ukrlandfarming Наталія Романенко.

За її словами, завдання профорієнтації - показати, що в реальності сільське господарство зовсім інше - включає багато інновацій, в тому числі IT. UkrLandFarming створив проект під назвою "Маленький фермер", який допомагає школярам познайомитися з процесами в сільському господарстві.

Сьогодні в холдингу така профорієнтація проводиться системно. Розроблені розвиваючі матеріали для школярів, дітей своїх співробітників компанія також надає навчальні матеріали, тематичні щоденники.

Крім цього агровиробник готовий переорієнтувати, навчати новим професіям не тільки сільське населення (спочатку свою цільову аудиторію), але і міських жителів. Такий підхід, зокрема, вже зараз може допомогти згладити негативні демографічні тенденції, не чекаючи, поки виросте молоде покоління аграріїв, зазначили в прес-службі. Корпоративний університет UkrLandFarming, заснований в 2012 р., забезпечує систему безперервного навчання від шкільної лави до топ-менеджера.

Нагадаємо, компанія Бахматюка Укрлендфармінг (Ukrlandfarming) - лідер в сфері сільськогосподарського виробництва в Україні, керуючий більш ніж 300 підприємствами у 600 населених пунктах України. За оцінками Антимонопольного комітету України, компанії Бахматюка керують найбільшим в країні банком родючому чорноземному землі площею понад 600 тис. га, а компанія "Авангард", що входить до агрохолдингу, є другим у світі і першим в Україні виробником курячих яєць. Підприємства агрохолдингу є одними з найбільших платників податків країни.