ua en ru

В "Укрінбанку" спростували звинувачення "Фідобанку" у невиконанні кредитних зобов'язань

ПАТ "Укрінбанк" спростовує інформацію про невиконання зобов'язань за міжбанківськими кредитами. Про це заявив голова правління банку Андрій Жуков.

За його словами, колеги по ринку з "Фідобанку" поширюють неправдиву інформацію щодо комерційної угоди по цінним паперам з "Укрінбанком".

"Ніяких невиконаних кредитних зобов'язань ні перед "Фідобанком", ні перед яким-небудь іншим банком у "Укрінбанку" немає і ніколи не було. Угода, яку має на увазі "Фідобанк", є угодою купівлі-продажу цінних паперів, за якою "Фідобанк" повинен був заплатити суму 48 млн грн ще з червня 2014 р. Оскільки "Фідобанк" не зміг своєчасно виконати угоду, і на його прохання, вона переносилася 23 рази, "Укрінбанк" змушений був визнати угоду такою, яка не зможе бути виконана з боку "Фідобанка", - повідомив Жуков.

Він додав, що "Укрінбанк" працює в інтересах своїх клієнтів, має стабільну платоспроможну позицію, і ніколи не порушує своїх кредитних зобов'язань.

"Якщо "Фідобанк" вважає, що його права порушені, такий спір необхідно вирішувати цивілізовано, відповідно до чинного законодавства України, в судовому порядку", - резюмував голова правління "Укрінбанку".