ua en ru

Укрдержреєстр зобов'язав держреєстраторів вказувати перелік підстав для відмови у реєстрації

Укрдержреєстр зобов'язав державних реєстраторів при відмові в реєстрації вказувати вичерпний перелік підстав для відмови. Про це сьогодні на брифінгу повідомив голова Державної реєстраційної служби України Дмитро Ворона, передає кореспондент РБК-Україна.

"До нас надійшла певна кількість звернень про те, що не завжди державні реєстратори у своїх відмовах говорять про підстави, на яких вони відмовили у державній реєстрації, наприклад, нерухомості. Тому сьогодні вже повністю підписаний наказ міністра юстиції, ініційований Укрдержреєстром, про те, що державний реєстратор зобов'язаний у своєму рішенні вказати вичерпний перелік підстав для надання відмови в державній реєстрації. Тобто ми повністю зняли це питання", - зазначив Ворона.

Читайте також: Держпідприємництва виступає проти проекту закону про спрощення процедури держреєстрації малого бізнесу

Також він додав, що зараз вже готується і восени буде ініційовано законопроект щодо зрівняння всіх державних реєстраторів у своїх правах.

"Тобто вони зможуть заміняти один одного, не буде поділу на напрями, буде просто одна професія - державний реєстратор. Кожен з них зможе бути закріплений за певним напрямом діяльності, але без проблем зможе в рамках своєї місцевості переведений з одного напрямку на інше", - зазначив Ворона.