ua en ru

Укрдержреєстр готує регламент про передачу інформації щодо речових прав на нерухоме майно до ДПСУ

Державна реєстраційна служба України (Укрдержреєстр) готує регламент про передачу інформації щодо речових прав на нерухоме майно до ДПСУ. Про це на брифінгу в Кабміні заявила перший заступник голови Укрдержреєстру Інна Завальна, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це більш технічний регламент про те, як з реєстру буде передана інформація до інших реєстрів. Але існує проблема, оскільки реєстр речових прав на нерухоме майно новий і формується з нуля за заявницьким принципом, то інформація накопичувалися в БТІ, які почали працювати в цьому напрямку з 2003-2004 рр.", - сказала Завальна.

За її словами, наразі Державна реєстраційна служба України просить БТІ переносити дані з паперових на електронні носії. "Наразі таке перенесення формації здійснено декількома БТІ. Наразі Державна реєстраційна служба України готова передати податковій інформацію щодо речових прав на нерухоме майно, яка формувалася з 2003-2004 рр. в БТІ. На жаль, до паперових носіїв БТІ Державна реєстраційна служба не має доступу. Але зараз готується новий проект закону, щоб така інформація була передана від БТІ до нашої служби, бо це має бути єдина система", - додала Завальна.

Нагадаємо, в Україні з 1 січня 2013 р. набрала чинності стаття 265 Податкового кодексу, згідно з якою вводиться податок на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки.

Читайте також: В України на сьогодні від 17 до 20 млн потенційних платників податку на нерухоме майно, - ДПСУ