ua en ru

В України на сьогодні від 17 до 20 млн потенційних платників податку на нерухоме майно, - ДПСУ

В України на сьогодні від 17 до 20 млн потенційних платників податку на нерухоме майно. Про це заявив директор департаменту оподаткування фізичних осіб ДПСУ В'ячеслав Бусарєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Чому такий великий інтервал, тому що на сьогоднішній день продовжується реєстрація і з цієї реєстрації, яку ми отримаємо за даними Міністерства юстиції, ми цю кількість платників податків будемо уточнювати", - сказав Бусарєв.

Він уточнив, що із розрахунку мінімальної зарплати, яка затверджена на 1 січня 2013 р., відповідна плата за 1 кв. м складає 1% - 11 грн 47 коп. і 30 грн 79 коп. за 2,7%.

Бусарєв також додав, що передбачені пільги для багатодітних сімей, дачних і садових будинків, а також дитячих будинків сімейного типу. Крім того, він зазначив, що платником податку можуть бути банки, якщо вони є власниками нерухомого майна.

Нагадаємо, в Україні з 1 січня 2013 р. набрала чинності стаття 265 Податкового кодексу, згідно з якою вводиться податок на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки.

Податок необхідно сплачувати один раз на рік. До 1 липня 2013 р. всі фізичні особи-власники нерухомості отримають повідомлення-рішення податкової інспекції, в якому буде вказана сума до оплати в бюджет.

Фізична особа повинна буде сплатити податок протягом 60 днів з дня вручення повідомлення. Юридичні особи-власники нерухомості будуть самостійно розраховувати податок за станом на 1 січня кожного року. Про суми нарахованого податку юридичні особи мають подавати декларацію до податкової служби за місцем знаходження об'єкта нерухомості до 1 лютого. Якщо об'єкт нерухомості новостворений, то декларацію потрібно подати протягом місяця з дня вступу в права власності на нього.

Читайте також: Податок на нерухоме майно може бути сплачений у розстрочку