ua en ru

"Укргідроенерго" виділить 4 млрд гривень на будівництво другої черги Дністровської ГАЕС

"Укргідроенерго" виділить 4 млрд гривень на будівництво другої черги Дністровської ГАЕС Фото: Дністровська ГАЕС

Держкомпанія має намір укласти три угоди щодо будівництва

ПАТ "Укргідроенерго" має намір укласти три угоди щодо будівництва другої черги Дністровської гідроакумулюючої електростанції загальною вартістю 4,05 млрд гривень. Про це свідчать дані тендерів, розміщені в системі ProZorro, повідомляють "Наші гроші".

Додаткові закупівлі проводять з переговорної процедурі.

Зокрема, консорціум "Науково-виробниче об'єднання "Укргідроенергобуд" виконає генпідрядні роботи по будівництву гідроагрегату №4 за 2,48 млрд гривень.

ПАТ "Турбоатом" за 997,49 млн гривень виготовить, поставить і змонтує обладнання оборотної гидромашинної установки ОРО 170-В-730 вертикальної радіально-осьової в комплекті з кільцевим затвором, проведе натурні випробування турбінного устаткування індексним методом і візьме участь у введенні в експлуатацію гідроагрегату №4.

ДП "Завод "Електроважмаш" у відповідності з умовами тендеру, виготовить, поставить і змонтує, а також проведе випробування і візьме участь у введенні в експлуатацію гідрогенератора-двигуна станційного типу СВО2-1255/255-40УХЛ4. Вартість цих робіт складає 571,61 млн гривень.

З них, обладнання з упакуванням, маркуванням, доставкою і страховкою коштує 525,70 млн гривень, будівельні роботи - 44,57 млн гривень, а послуги - 1,34 млн гривень.

Гарантійний термін на обладнання від обох харківських заводів становить три роки.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів схвалив будівництво другої черги Дністровської ГАЕС.