ua en ru

"Укргідроенерго" розглядає можливість будівництва 6 ГЕС на річці Дністер

"Укргідроенерго" розглядає можливість будівництва 6 ГЕС на річці Дністер Фото: "Укргідроенерго" розглядає можливість будівництва 6 ГЕС на річці Дністер

Будівництву ГЕС буде передувати проведення громадських обговорень

Гендиректор ПАТ "Укргідроенерго" Ігор Сирота заявив, що компанія розглядає можливість будівництва 6 ГЕС загальною потужністю 300 МВт на річці Дністер. Це повідомлення Сирота зробив сьогодні, 22 вересня, в ході XIII Міжнародного енергетичного форуму, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми зараз розглядаємо проект. Це будівництво шести станцій на Дністрі по 50 МВт... В цьому році або наступного почнемо рухатися в цьому напрямку", - повідомив він.

За словами гендиректора "Укргідроенерго", реалізація проекту розпочнеться у 2015 році шляхом проведення громадських обговорень.

За словами Сироти, даний проект, крім збільшення потужності має соціальну важливість в частині розвитку соціальної інфраструктури, а саме побудови шести мостів через річку Дністер в Тернопільській, Хмельницькій та Чернівецькій областях: "Коли ми побудуємо шість станцій, це буде шість мостів,це буде розвиток соціальної інфраструктури в Тернопільській, Хмельницькій та Чернівецькій областях", - сказав глава "Укргідроенерго".

Нагадаємо, "Укргидроэнерго" планує почати будівництво другої черги Каховської ГЕС в кінці 2017 року.