ua en ru

"Укргідроенерго" планує почати будівництво другої черги Каховської ГЕС в кінці 2017 р

"Укргідроенерго" планує почати будівництво другої черги Каховської ГЕС в кінці 2017 р Фото: Каховська ГЕС

Загальна вартість проекту складе 425-450 млн євро

ПАТ "Укргідроенерго" планує почати будівництво другої черги Каховської гідроелектростанції (ГЕС) в кінці 2017 р. Про це сьогодні, 22 вересня, журналістам повідомив генеральний директор "Укргідроенерго" Ігор Сирота, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми плануємо в цьому році завершити розробку техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) за участю компанії Fichner і подати цей проект на експертизу. В кінці 2017 року, якщо все пройде успішно, почнемо будівництво Каховської ГЕС-2", - повідомив він.

За його словами, загальна вартість проекту складе 425-450 млн євро.

Інвесторами виступлять європейські банки, які покриють 100% вартості проекту. В даний час з банками ведуться переговори про отримання кредиту з пільговим періодом на 5-6 років.

"За цей період ми в змозі побудувати станцію і вже повертати гроші з потужностей побудованої станції", - зазначив Сирота.

Каховська ГЕС-2 буде складатися з 6 агрегатів загальною потужністю 270 МВт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у результаті маловоддя річок Об'єднана енергосистема України на зимовий період 2015-2016 року залишиться без мобільного та аварійного резерву потужності на гідроелектростанціях (ГЕС).