ua en ru

"Укргазвидобування" замовила роботи по бурінню на майже 4,8 млрд гривень

"Укргазвидобування" замовила роботи по бурінню на майже 4,8 млрд гривень Фото: "Укргазвидобування" замовила послуги на майже 4,8 млрд гривень

Компанія уклала угоди з китайською, хорватською та вітчизняними компаніями

ПАТ "Укргазвидобування" за результатами проведеного тендеру уклала угоди з переможцем китайською компанією "Xinjiang Beiken Energy Engineering Co., Ltd" про надання послуг з буріння зовнішнім буровим підрядником на загальну суму 1,93 млрд гривень. Про це повідомляється в системі ProZorro.

Згідно з інформацією про проведення тендера, українським здобувачем замовлено буріння 24 газоконденсатних свердловин на одному сесторождении в Харківській області (Мелиховское ГКМ) і двох у Полтавській області (Котелевське ГКМ і Яблунівське НГКР).

Орієнтовно 11 листопада бурова бригада підрядника з 45 чоловік почне роботи, в тому числі мобілізацію/демобілізацію, монтаж/демонтаж і переміщення стаціонарного наземного бурильного верстата на відстань до 30 км і власне буріння свердловин.

Сума укладеної угоди на 40% нижче спочатку очікуваної вартості робіт (3,24 млрд гривень).

Крім того, "Укргазвидобування" уклала договору з ТОВ "Спецмехсервис" на суму понад 397,722 млн гривень і ТОВ "Полтава Сервісіз" на суму 816 млн гривень.

Ще один іноземний переможець тендеру – хорватська "Crosco Integrated Drilling & Well Services Ltd" уклала з українських радіо добітчиком дві угоди на загальну суму близько 1,6 млрд гривень.

Китайська фірма "Xinjiang Beiken Energy Engineering Co., Ltd", заснована в 1995 році, займається розвідкою і розробкою і надає інженерно-технічні послуги в галузі нафти і газу.

Власником компанії "Crosco Integrated Drilling & Well Services Ltd" є хорватський "INA d. d.", а кінцевими бенефіціарами - угорська MOL Plc " (49,08%), Республіка Хорватія (44,84%) та приватні та інституційні інвестори (6,08%). Вона вперше виграла державний тендер в Україні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Укргазвидобування" планує на кінець 2017 року збільшити видобуток газу на 600-700 млн куб. м порівняно з попереднім роком.