ua en ru

"Укргазвидобування" планує на кінець 2017 року збільшити видобуток газу

"Укргазвидобування" планує на кінець 2017 року збільшити видобуток газу Фото: Олег Прохоренко (ugv.com.ua)

"Укргазвидобування" має намір збільшити видобуток газу на 600-700 млн кубометрів

"Укргазвидобування" планує на кінець 2017 року збільшити видобуток газу на 600-700 млн куб. м в порівнянні з попереднім роком Про це сьогодні в ході засідання уряду повідомив глава компанії Олег Прохоренко, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"У минулому році ми зупинили падіння і навіть наростили 77 млн ​​кубометрів, у цьому році ми прагнемо до збільшення власного видобутку на 600-700 млн кубометрів, подивимося, як закриємо рік, але на сьогоднішній день ми маємо збільшення 344 млн кубометрів за 8 місяців 2017 року в порівнянні з 2016 роком", - повідомив Прохоренко.

Нагадаємо, 5 вересня публічне акціонерне товариство "Укргазвидобування" отримало спецдозвіл на користування надрами на трьох родовищах. У той же час невирішеним залишається питання про спецдозволи на 25 ділянках.

Раніше компанія заявляла, що Україна може отримати 28 млрд гривень збитків від бездіяльності Держгеонадр. Зокрема, в результаті того, що відомство не продовжує спеціальні дозволи на користування старими родовищами напередодні опалювального сезону, компанія опинилася під загрозою втрати близько 3 млрд куб. м річного видобутку газу, а держава - понад 28 млрд гривень бюджетних коштів.