ua en ru

"Укргазвидобування" збільшила свій прибуток у 158 разів, - голова правління

"Укргазвидобування" збільшила свій прибуток у 158 разів, - голова правління Фото: голова правління ПАТ "Укргазвидобування" Сергій Костюк

Фактично за шість місяців роботи минулого року ПАТ "Укргазвидобування" збільшило свій чистий дохід до 9,7 млрд грн, а прибуток до 1 млрд 426 млн грн, що у 158 разів більше, ніж за попередній звітний період. Про це на прес-конференції заявив голова правління Сергій Костюк.

Він наголосив, що завдяки новому менеджменту компанія у минулому році виплатила усі борги по заробітній платі, сплатила понад 6 млн грн податків, погасила 286 млн грн боргів по податках та 282 млн дол. по кредитах.

За словами Костюка, нові менеджери почали свою роботу зі знищення схем сумнозвісного Сергія Курченко, за якими держава щомісяця втрачала понад 20 млн долл.

Повідомляється, що "Укргазвидобування" почала продаж скрапленого газу на відкритих аукціонах, налагодила випуск власного брендованого палива якості євро-2 та виконала плани по випуску власного брендованого зжиженого газу LPG.

"Усі ці досягнення відбувалися на фоні подій на сході України, які суттєво вплинули на компанію. "Украгазвидобування" втратила частину своїх свердловин та готової продукції , які опинилися на окупованій терористами території", - наголосив він.

Однак, голова правління підкреслив, що, не зважаючи на досягнення "Укргазвидобування", на топ-менеджмент тиснуть певні політичні та бізнес-групи. В окремих, підконтрольних ним ЗМІ публікуються необґрунтовані звинувачення, а на одному із центральних телеканалів 1+1 постійно виходять неправдиві псевдо-розслідування.

Цей тиск, за його словами, напряму пов'язаний із закриттям корупційних схем, що справно працювали при режимі Януковича до 2014 р. і намаганням однієї бізнес-групи змінити менеджмент компанії на собі підконтрольний.

Костюк повідомив, що очільники компанії налаштовані оптимістично: на 2015 р. запланована велика кількість інвестиційних проектів на прозорих умовах, які дозволять збільшити видобуток газу в Україні, збільшать надходження в бюджет, нормалізують ціни на ринку.

ПАТ "Украгазвидобування" заявляє про власні можливості суттєво впливати на цінову політику скрапленого газу. Для цього компанія буде розширювати власний збут. З одного боку це дасть можливість компанії отримувати додаткові прибутки, збільшити власне виробництво, економити на зберіганні та фінвитратах, а з іншого - стримувати необгрунтований ріст ціни на паливо на внутрішньому ринку, тримаючи на ринку соціальну ціну, що в свою чергу працюватиме фактором стримування інфляції та економії домогосподарств.

Окрім інвестицій на додатковий видобуток вуглеводнів та підтримку уже існуючого видобутку, підкреслив Костюк, планується вирішити проблему Шебелинського заводу, направивши кошти на модернізацію застарілого обладнання.