ua en ru

"Укргазвидобування" підрахувала втрати видобутку газу через АТО

"Укргазвидобування" підрахувала втрати видобутку газу через АТО Фото: ПАТ "Укргазвидобування"

За даними підприємства втрати через неможливість проведення діяльності у зоні АТО і в буферній зоні склали 185 млн кубометрів газу

Падіння видобутку газу ПАТ "Укргазвидобування" через військові дії на сході України склало 185 млн кубометрів. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив голова правління ПАТ "Укргазвидобування" Олег Прохоренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Природне падіння видобутку зараз на рівні 1,3 млрд і 185 млн кубометрів - це втрати через неможливість проведення діяльності у зоні АТО і в буферній зоні, де ми не можемо забезпечити безпеку. Гроші, які ми недоотримали - множення цього обсягу на 1 590 грн", - сказав він.

Також, за його словами, сталося падіння видобутку газу від операторів спільної діяльності. Так план видобутку на ОСД становив 1 млрд 340 млн куб. м, станом на зараз видобуток ОСД на рівні 1 млрд 45 млн куб м.

Нагадаємо, раніше голова правління ПАТ "Укргазвидобування" Олег Прохоренко повідомив, що підприємство планує в 2015 році добути 14,5 млрд куб м природного газу.

Крім цього, компанія планує видобути в 2015 році 500 тис. тонн нафти і конденсату, що становить 20% від усього обсягу видобутку в країні.