ua en ru

"Укргазвидобування" почало імпорт казахської нафти

"Укргазвидобування" почало імпорт казахської нафти Фото: "Укргазвидобування" почало імпорт казахської нафти для збільшення об’ємів переробки

Перші 29 вагонів нафти з Казахстану вже надійшли для переробки до України

ПАТ "Укргазвидобування" почало імпорт казахської нафти для збільшення об’ємів переробки. Про це йдеться у повідомленні прес-служби "Укргазвидобування".

"Рамкова угода заключена на постачання до 10 тис. т. Перші 29 вагонів нафти з Казахстану вже надійшли для переробки на Шбелинському ВПГКН. Графік подальших поставок залежить від якісних результатів переробки першої партії нафти", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, угода була укладена за результатами відкритого конкурентного конкурсу на закупівлю вуглеводневої сировини.


"Наш амбітний план передбачає зниження видатків на переробку за рахунок дозавантаження не задіяного потенціалу заводу. Тобто, зменшаться втрати при технологічних процесах через роботу устаткування в планових режимах, а об’єм переробки та вихід готового продукту збільшиться. Позитивним є і те, що закупівля відбувалась на "низькому", не сезонному ринку сировини, а кінцевою метою є реалізація готової продукції на хвилі весняно-літнього росту цінових маркерів. Очікуваний загальний економічний ефект для компанії ми оцінюємо в діапазоні 8-12 млн грн., в залежності від коливань світових цін на нафту та нафтопродукти", -зазначив директор з комерційних питань "Укргазвидобування" Сергій Федоренко.

Повідомляється, що закупівля сировини дозволить збільшити обсяги переробки та продаж готових високомаржинальних продуктів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Укргазвидобування" заявила про необхідність підвищити ціни на газ для співпраці з МВФ.