ua en ru

"Укренерго" може подати позов до РФ через втрачені активи на початку наступного року

"Укренерго" може подати позов до РФ через втрачені активи на початку наступного року Фото: Всеволод Ковальчук (ua.energy)

Вже оголошено тендер з обрання юридичної компанії, яка захищатиме інтереси "Укренерго" у суді

ДП "НЕК "Укренерго" може подати позов до Російської Федерації через втрачені активи у Криму на початку 2019 року. Про це журналістам повідомив тимчасово виконуючий обов’язки директора НЕК "Укренерго" Всеволод Ковальчук, передає кореспондент РБК-Україна.

Ковальчук зазначив, що тендер з обрання юридичної компанії, яка захищатиме інтереси "Укренерго" у суді, вже оголошено.

"Тендер оголошений на повне завершення цього процесу (закупівлю юридичних послуг, - ред.)... Захистити нас від впливу потенційних компаній, пов’язаних тим чи іншим чином з Російською Федерацією, можна лише через дуже жорсткі кваліфікаційні вимоги. Тому ми вписали, що у тендері можуть брати участь тільки компанії, які мають досвід роботи в міжнародних арбітражах, в подібних позовах проти Російської Федерації", - сказав керівник компанії, додавши, що підписання контракту із юркомпанією, яка переможе у тендері, може відбутися вже у листопаді.

"Я думаю, що на контракт ми вийдемо десь у листопаді і реально позов піде на початку наступного року", - повідомив Ковальчук.

Нагадаємо, 4 вересня у президента закликали Кабмін створити консолідований орган з напрацювання позовів до РФ.