ua en ru

"Укренерго" почне вибір юркомпанії для позову по кримським активам протягом декількох тижнів

"Укренерго" почне вибір юркомпанії для позову по кримським активам протягом декількох тижнів Фото: Національна енергетична компанія "Укренерго"

Повідомляється, що позов може бути поданий в один з європейських судів

Національна енергетична компанія "Укренерго" планує почати вибір юридичної компанії для формування позову по кримським активам протягом декількох тижнів. Про це сьогодні журналістам повідомив т. в. о. директора НЕК "Укренерго" Всеволод Ковальчук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Підрахунки суми позову - досить складна робота і перший етап, я думаю, займе кілька місяців. Перший етап полягатиме в тому, щоб визначитися з правильними документами, які підтверджують право власності на ці об'єкти, підрахунки всіх збитків або не отриманих вигод, які будуть підраховані спільно з юридичною компанією. Ми почнемо, думаю, вже протягом декількох тижнів процедуру вибору відповідної юридичної компанії", - сказав він.

За його словами, суму позову і перелік вимог ще потрібно визначити. Ковальчук додав, що позов може бути поданий в один з європейських судів. Він також зазначив, що позовну заяву в поточному році сформульовано ще не буде.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що борг окупованих територій Донбасу перед "Укренерго" за постачання електроенергії досяг 24 млрд гривень.