ua en ru

"Укрексімбанк" виплатив понад 3 млрд грн вкладникам "Дельта Банку"

"Укрексімбанк" назвав суму компенсації, виплаченої через його мережу постраждалим вкладникам "Дельта Банку" і банку "Київська Русь". Про це розповіла в інтерв'ю FinClub заступник голови правління Укрексімбанку Світлана Монастирська.

"За вкладами Дельта Банку ми вже виплатили понад 3 млрд грн, по "Київській Русі" - майже півмільярда, в результаті у нас на обслуговуванні залишилося близько 40% клієнтів", - розповіла Монастирська.

Вона не бачить нічого незвичайного в тому, що ФГВФО продовжив працювати з "Укрексімбанком" у ході другого етапу виплат - в період ліквідації "Дельта Банку".

"Цілком природно, що Фонд гарантування вкладів фізичних осіб для виплат клієнтам неплатоспроможних та ліквідованих банків приваблює державні фінустанови, - стверджує вона. - Зараз держбанки здатні надати найбільш ефективну модель взаємодії з такими клієнтами".

Як повідомляв FinClub, в ході другого етапу виплат ФГВФО відмовився від послуг Приватбанку, а завдання виплатити решту 8 млрд грн вкладів, гарантованих державою, розподілив між Ощадбанком, Укрексімбанком та Укргазбанком