ua en ru

В укрбюро Інтерполу брали хабарі за відмову від оголошення в розшук, - Матіос

В укрбюро Інтерполу брали хабарі за відмову від оголошення в розшук, - Матіос Фото: головний військовий прокурор України Анатолій Матіос

Вже наступного тижня в прокуратурі приймуть рішення за результатами вивчення матеріалів про можливі посадові злочини

Деякі співробітники бюро Інтерполу в Україні перешкоджали направленню в головний офіс організації матеріалів для оголошення в міжнародний розшук ряду осіб. За це вони отримували неправомірну вигоду. Про це в ефірі Шустер LIVE повідомив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

"Проблема в тому, що пошта, якою є відділення Інтерполу в Україні, визначала, направляти в Інтерпол або залишити і відправити назад слідчому. У нас є офіційні свідчення-офіційні документи, де було написано "не вважаємо за доцільне..." Вони вгадували на рівні капітана, майора або окремо взятого полковника, потрібно чи ні", - сказав він.

За словами Матіоса, є свідчення, оперативні та документальні дані, які свідчать, що "за кожен такий ляп у правоохоронній роботі були виплачені і сплачуються в деяких моментах щомісячні неправомірні вигоди, фактично хабар, за недопущення оголошення або доведення процедури оголошення у розшук до кінця".

Головний військовий прокурор, крім цього, повідомив, що вже наступного тижня у прокуратурі візьмуть процесуальне рішення за результатами вивчення матеріалів щодо можливих ознак посадових злочинів в діяльності окремих співробітників українського бюро Інтерполу.

Нагадаємо, по справі Азарова і Курченко притягнули до відповідальності 59 осіб.