ua en ru

"Укразлізниця" з квітня підвищує тарифи на пасажирські перевезення

"Укразлізниця" з квітня підвищує тарифи на пасажирські перевезення Фото: поїзд (facebook.com/JSCUkrzaliznytsia)

Підвищення цін на квитки становитиме 10%

ПАТ "Укразлізниця" з квітня на 10% підвищує тарифи на пасажирські перевезення. Про це заявив директор з економіки та фінансів компанії Андрій Рязанцев, повідомляє "Центр транспортних стратегій".

"Перший етап зростання цін на квитки в поїздах на 10% ми плануємо орієнтовно з 1 квітня. Отримані кошти спрямуємо на розвиток пасажирської інфраструктури", - повідомив Рязанцев.

За словами Рязанцева, гроші, отримані від підвищення тарифів, "Укрзалізниця" направить на спеціальний інвестиційний рахунок, за рахунок якого буде забезпечуватися підвищення якості пасажирських перевезень.

Нагадаємо, раніше в матеріалі РБК-Україна повідомлялося, що "Укрзалізниця" в 2018 році планує збільшити чистий прибуток у сім разів і розраховує на 20-відсоткове зростання тарифів на пасажирські перевезення.

В 2018 році "Укрзалізниця" планує отримати близько 88,4 млрд гривень чистого доходу від реалізації продукції. Це майже на 20% більше, ніж очікуваний показник за підсумками минулого року. При цьому в поточному році УЗ розраховує на порядку 710 млн гривень чистого прибутку, що в сім разів більше, ніж в 2016 році. Відповідні показники закладені в проекті фінплану УЗ на 2018 рік.