ua en ru

В "Укравтодорі" розповіли, скільки коштує будівництво платної дороги Київ - Біла Церква

В "Укравтодорі" розповіли, скільки коштує будівництво платної дороги Київ - Біла Церква Фото: "Укравтодор" (РБК-Україна)

Будівельні роботи дороги на основі концесії можуть початися в 2019 році

Радник виконуючого обов'язки голови Державного агентства автомобільних доріг України ("Укравтодор") Олександр Кава розповів, скільки коштує будівництво концесійної дороги Київ - Біла Церква. Про це повідомляє УНІАН.

"Зараз йде підготовка техніко-економічного обґрунтування дороги, тому говорити про точну вартість поки занадто рано, але орієнтовно це буде близько 300 млн доларів", - заявив Кава.

За його словами, це буде абсолютно нова концесійна дорога. А як альтернативи залишиться діюча безкоштовна траса Київ - Біла Церква.

Він зазначив, що, хоча "рано говорити про терміни", будівельні роботи можуть розпочатися в 2019 році і триватимуть до 2021 року. Будівництво дороги буде здійснюватися виключно за рахунок коштів інвестора, який потім протягом 25 років буде стягувати плату за проїзд неї. В цьому проекті вже зацікавлені 5 іноземних компаній.

"Необхідно внести зміни в закон про будівництво доріг на основі концесії. Якщо законопроект №6766 буде прийнятий парламентом в 2017 році, то є шанс, що тендер і викуп землі під проект буде здійснений в 2018 році, тоді будівельні роботи можуть розпочатися в 2019 році і триватимуть до 2021 року", - підкреслив Кава.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву міністра інфраструктури Володимира Омеляна, що будівництво платних доріг в Україні почнеться в 2019 році.