ua en ru

"Укравтодор" розірвав контракт з компанією, яка проводила ремонт на трасі Київ-Харків

"Укравтодор" розірвав контракт з компанією, яка проводила ремонт на трасі Київ-Харків Фото: "Укравтодор"

Причина цьому - систематичне невиконання робіт з капітального ремонту дороги

"Укравтодор" офіційно розірвав контракт з компанією Todini, яка проводила капітальний ремонт на трасі Київ - Харків-Довжанський. Компанія Todini фактично не виконувала роботи на об’єкті понад 9 місяців та намагалася стягнути з "Укравтодору" фінансові відшкодування за абсолютно безпідставними вимогами, повідомляє прес-служба "Укравтодору".

Як зазначається, 23 серпня 2016 року контракт між "Укравтодором" та італійською компанією Todini Costruzioni Generali S.p.A офіційно припинено. Причина цьому - систематичне невиконання робіт з капітального ремонту та реконструкції автомобільної дороги М-03 Київ - Харків-Довжанський на ділянці Лубни-Полтава.


"Мабуть, ні для кого не секрет, що на дорозі М-03 були проблеми. Ми до останнього шукали компроміс, щоб вирішити цю ситуацію та продовжити ремонтні роботи спільно з Todini. Нажаль, майже півроку переговорів не дали бажаного результату. Отже, сьогодні ми констатуємо факт про розірвання контракту", - повідомив тимчасовий очільник "Укравтодору" Євгеній Барах.

За словами Бараха, дії цієї компанії призвели до зриву реалізації проекту у запланований термін.

Крім того, повідомляється, що "Укравтодор" найближчим часом оголосить новий тендер на завершення ремонту та реконструкції автомобільної дороги М-03 Київ - Харків-Довжанський на ділянці Лубни-Полтава.

Як повідомляється, контракт з компанією Todini було укладено у січні 2013 року. Згідно контракту, роботи повинні були завершитися у вересні 2014 року. Також з’ясувалося, що на об’єкті фактично працює у декілька разів менше техніки, ніж було заявлено.

"Сума ПДВ, що мав відшкодувати" Укравтодор", у виставленому рахунку підрядником було завищено на декілька десятків мільйонів гривень. У зв’язку з відмовою сплачувати податок за неіснуючу на об’єкті техніку, протягом останніх 9 місяців Todini імітували виконання робіт на об’єкті та загалом 6 разів переносили дату його ведення в експлуатацію", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Служби автомобільних доріг Київської, Закарпатської та Черкаської областей в період з 27 по 29 липня оголосили державні закупівлі на загальну суму близько 1,5 млрд грн.