ua en ru

"Укравтодор" обмежив рух вантажівок по дорогах держзначення

"Укравтодор" обмежив рух вантажівок по дорогах держзначення Фото: "Укравтодор" на літо обмежив рух вантажівок по дорогах держзначення

Заборона буде діяти протягом всього літнього періоду в денний час доби з 10:00 до 22:00

Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") обмежила рух вантажівок загальною масою понад 24 тонни з навантаженням 7 і більше тонн на вісь при температурі повітря +28ºС і вище по дорогах державного значення. Про це йдеться в повідомленні "Укравтодору".

Як наголошується, що заборона буде діяти протягом всього літнього періоду в денний час доби з 10:00 до 22:00.


"Такі заходи необхідні для забезпечення безпеки як водіїв, так і збереження українських автодоріг. Тому що саме висока температура і велика вага вантажу призводить до найбільших руйнувань асфальтобетонних покриттів: на дорогах утворюється колійність, напливи, зсуви та інші деформації. Загальний обсяг збитків, які завдають недобросовісні перевізники, щорічно сягає близько 2,5-3 млрд гривень", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, на сьогодні, понад 97% доріг загального користування потребують поточному середньому та капітальному ремонті.

"Для інформування водіїв вантажного транспорту про обмеження руху на автошляхах встановлені відповідні дорожні знаки та інформаційні панно. Для тимчасового відстою великогабаритних транспортних засобів вздовж доріг підготовлено більше 800 майданчиків", - зазначають у відомстві.

Як повідомляється, для контролю за дотриманням водіями вантажних транспортних засобів вагових параметрів на українських автошляхах працюють територіальні підрозділи Укртрансбезопасностии Національної поліції із залученням 33 пунктів габаритно-вагового контролю.

"Якщо при зважуванні важкоатлетів виявляють порушення, то на водія накладається штраф у розмірі 40 неоподатковуваних податком мінімумів громадян (1 мінімум становить 680 грн), а на перевізника - 100 неоподатковуваних мінімумів підприємців (1 мінімум становить 1700 грн)", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") має намір ліквідувати вибоїни на дорогах державного значення до 15 червня 2016 року.