ua en ru

"Укравтодор" звинуватив Київраду у блокуванні будівництва розв’язки до масиву Чайки

"Укравтодор" звинуватив Київраду у блокуванні будівництва розв’язки до масиву Чайки Ілюстративне фото (google.com.ua/maps)

"Укравтодор" заявляє, що Київрада гальмує рішення про відведення землі

Київрада блокує будівництво на дорозі М-06 дворівневої розв’язки до масиву Чайки на Житомирській трасі. Про це у вівторок, 21 серпня, заявили у Державному агентстві автомобільних доріг України ("Укравтодор")

У держагентстві зазначили, що ця ділянка є одним з найбільших місць концентрації дорожньо-транспортних пригод (ДТП) на Житомирській трасі. У зв'язку з цим було розпочато проект підвищення безпеки на підходах до Києва спільно із Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ).

За інформацією "Укравтодору", загалом у рамках проекту планується будівництво п’яти дворівневих транспортних розв’язок у передмісті Києва:

  • на дорозі М-06 поворот до масиву Чайки (км 15+668)
  • до с. Білогородка (км 20+029)
  • в с. Стоянка (км 21+767)
  • на дорозі М-05 поворот в с. Чабани (км 15+390)
  • с. Боярка (км 21+847).

Зазначається, що наразі "Укравтодор" уже провів міжнародний тендер для визначення підрядної організації, яка має забезпечити будівництво транспортних розв’язок. Також завершено розробку проектної документації. На сьогодні завершуються процедури із підписання договору на реалізацію цього проекту.

"Проте його втілення (будівництво транспортної розв'язки до масиву Чайки, - ред.) знаходиться під загрозою через блокування Київрадою вже протягом двох років рішення про відведення землі", - зазначили в держагентстві.

Додали також, що запланований термін будівництва розв’язки від моменту отримання земельної ділянки під реалізацію проекту - 12 місяців.

В "Укравтодорі" заявили, що на цій транспортній розв'язці висока інтенсивність руху транспорту, через що пропускна здатність тут низька. Це призводить до зростання кількості аварій. За даними держагентства, у період 2016- 2017 рр. на цій ділянці трапилося 25 ДТП, в тому числі 8 ДТП з тяжкими наслідками.

Нагадаємо, як заявив минулого тижня міністр інфраструктури України Володимир Омелян, в Україні кожен шостий міст, який знаходиться на балансі "Укравтодору", є аварійним.